Nyheter från DF

Nyttiga webbinar för idrottsföreningenVet du vilka skatteregler som gäller för idrottsföreningar? Om inte har du nu chansen att delta på Skatteverkets kostnadsfria webbinar. Begränsat antal platser.

Nu är elitidrottsstipendiaterna för 2022–2023 utsedda där nio stipendiater kommer från skånska idrottsföreningar. Klicka för att se vilka dessa är och läs nyheten.

Idrottens dag 2022

(2022-09-20 09:06)
Fredagen den 30 september 2022 arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag. Idrottens dag och Rörelsesatsning i skolan sätter fler än 100 000 barn på drygt 500 skolor i rörelse under en och samma dag. I Skåne deltar över 25 000 barn i 90 skolor.

Vill du bli vår nya kollega? Nu söker vi en utbildningskoordinator som kan samordna, utveckla och kommunicera vårt utbildningsutbud. Skicka in din ansökan senast den 30 september.

Hur exponerar vi samarbetspartners på hemsidan? Vad ska vi tänka på i samband med detta? Hur gör er förening? Läs Emmas tankar i senaste bloggen!

Skånska idrottsföreningar som själva driver anläggningar och idrottsytor är oroliga för högre elpriser. Utan stöd eller hjälp att hålla priserna nere riskerar de tvingas stänga och barn, ungdomar och vuxna får stå utan idrottshall.

I oktober bjuder vi på tre gratis webbinarier för såväl tränare, utövare och föräldrar och i november hålls en heldagsutbildning i Helsingborg för tränare.

Nytt inlägg från Emma och denna gång är det tankar hur en webbsida kan bli mer inkluderande. Hur jobbar vi bäst omkring det?

Är du 65+(60+ i vissa kommuner) och vill vara med på ett hälsoäventyr där du får komma ut, röra lite på dig och knyta kontakter? Då är du välkommen att delta i Senior SportSchool

Nu kan föreningen hitta utbildningar och föreläsningar att ta del av. Er idrottskonsulent hjälper gärna med upplägg för just er förening.

Semestern är slut och Emma uppdaterar hur det går med föreningens hemsida. Bilder och dokument ska sparas från nuvarande sida.

Se intervjun med Arne Amnér, kultur och fritidsråd i Klippan om hur de skapat förutsättningar för föreningar genom Sågen.

Ge era ledare de bästa förutsättningarna inför hösten. 14 september, 18.15-19.50 finns chansen att inspireras av Christer Karlsson via Teams i samtalsmetodik och retorik. Anmälan är öppen till 4 september.

Vi söker nu fyra idrottskonsulenter som skall fördelas på våra kontor i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Ystad. Sista ansökningsdag 30 augusti.

E-post: kivikssimklubb@gmail...