Nyheter från DF

Se intervjun med årets ledare, 2019 Patrik Helgesson.

Kontoren i Helsingborg, Kristianstad, Malmö och Ystad håller stängt för besökare.

I ett öppet brev till regionens kommuner efterfrågar RF-SISU Skåne en hjälpande hand till idrottsföreningar som drabbas hårt av Coronaviruset. Det öppna brevet är undertecknat av ordf. Jane Andersson och distriktsidrottschef Patrik Karlsson.

Här nedan har vi samlat tips på aktuell information om coronaviruset och sjukdomen covid-19 på olika språk. Dela gärna - du och din förening kan hjälpa till att sprida livsviktig information till de som ännu inte pratar svenska.

Sedan vi fick ny webbsida behöver föreningar göra om kopplingen till vår nyhetslista. Ett smidigt sätt att få uppdaterade nyheter från oss.

Coronaviruset har stoppat skolkonserter med fokus på rörelse – som ett svar på detta tar Pidde P nu till alla resurser för att öka rörelseglädjen hos alla Sveriges barn.

Regeringen har beslutat att förbjuda större evenemang med anledning av coronaviruset. RF följer utvecklingen och informerar löpande.

Med anledning av Coronavirus/Covid-19 kommer konferensen "Elittränaren i centrum" inte att genomföras den 31 mars. Vi avser att kunna genomföra konferensen någ

Jämställdhet har en given plats i barn- och ungdomsverksamheten. Begreppet jämställdhet är däremot svårare att tolka och hur vi faktiskt når de mål som satts inom idrottsrörelsen.

Se intervjun med Oskar Rozenberg Hallberg från prisutdelningen på SM i bowl på Bryggeriet.

Till Specialidrotter och Medlemsorganisationer för RF-SISU Skåne. Onsdagen den 15 april genomförs Distriktsidrottsmötet (DIM) i Lund på Grand Hotel (Bantorget 1).

Se intervju med Katarina Larsen från prisutdelningen på Malmö Open

Se videon från prisutdelningen på Viffecupen och intervjun med verksamhetsansvarige Johnny Neldeborn.

En historisk milstolpe när vi nu går in i en ny era och ett nytt årtionde. Den 15 januari sker det slutgiltiga steget i sammanläggningen mellan Skånes Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Skåne då Skåneidrotten byter namn till RF-SISU Skåne.

Från den första januari 2020 är Barnkonventionen lag i Sverige. RFSL, RFSL Ungdom och Riksidrottsförbundet samarbetar för att göra det möjligt för alla barn och unga att känna sig välkomna i idrottsrörelsen. Där inkluderas självklart även barn med...

E-post: kivikssimklubb@gmail.com