Nyheter från DF

Vi följer smittspridningen av Covid-19 i Skåne och tyvärr går utvecklingen just nu åt fel håll. Nu höjer vi det sökbara maxbeloppet för corona-anpassning av idrottsverksamheten från 10.000 kr till 20.000 kr per förening.

Trots restriktioner och riktlinjer drabbas nu skåningar hårt av Corona. Redan nu har ett antal föreningar drabbats. RF/SISU riks har tagit fram ett antal riktlinjer som kan vara bra att följa om just er förening skulle drabbas.

Med anledning av de skärpta allmänna råden i Skåne arrangerade RF-SISU Skåne, tillsammans med Riksidrottsförbundet och smittskyddsläkare från Region Skåne, den 27 oktober en digital informationsträff för SDF och föreningar.

Idag klockan 18:30 kommer vi, tillsammans med RF och smittskyddsläkare Region Skåne, att hålla en digital informationsträff för föreningar och SDF/regionala förbund.

Malmö idrottsakademi bjuder tillsammans med RF-SISU Skåne och Malmö universitet in till fyra spännande frukostsamtal där spännande utvecklingsfrågor inom svensk elitidrott diskuteras.

Webbinarier under hösten

(2020-10-12 09:06)
Under hösten erbjuder vi på RF-SISU Skåne ett antal kostnadsfria webbinarier, utöver alla ordinarie utbildningar vi genomför. Bland annat ett om ätstörningar inom idrotten den 19 oktober. Ta del av vårt utbud nedan.

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.

Med start 2020 får idrottsrörelsen 20 miljoner kronor per år i två år av regeringen för idrott för äldre.

Rågenskolan har sedan hösten 2018 deltagit i Rörelsesatsning i skolan som den svenska regeringen gett Riksidrottsförbundet uppdrag att genomföra. Målet är att förbättrad folkhälsa och skolresultat. Nu nomineras Rågenskolan av Riksidrottsförbundet.

Träningsläger för SDF riktar sig till förbundens styrelser, valberedningar och anställda. Träningslägret innehåller föreläsning, workshop, utvecklingsarbete och nätverkande, blandat med hotellvistelse, god mat och trevligt umgänge.

Idrottens dag 2020

(2020-09-25 08:00)
Skånska skolor står upp för barns rätt till idrott och hälsa

Vi har träffat några barn och ungdomar i Skåne som sysslar med flera idrotter!

Missa inte Skatteverkets webbsända seminarier om arbetsgivarskap, deklaration och kontrolluppgifter. Klicka på länkarna för mer info och anmälan (begränsat antal platser).

Ska er förening ha digitalt årsmöte? Riksidrottsförbundet har tagit fram information och tips som kan vara bra att ha i tankar.

Igår kväll genomfördes RF-SISU Skånes historiska årsstämma. Det var den första under namnet RF-SISU Skåne och samtidigt var det den första stämman i delvis digital form.

E-post: kivikssimklubb@gmail.com