Hoppa till sidans innehåll

Höstsimiaden Lund

29 NOV 2016 18:21
Så äntligen hade vi efter all idog träning nått fram till Höstsimiaden, höstens mål för Julia och Thea. Tävlingen simmades på två orter.
  • Uppdaterad: 29 NOV 2016 20:52

Dels i Osby och för Julias och Theas del, i Lund. Av sex möjliga grenar ställde Julia upp i alla och Thea i fem varav två, 400 fr och 100 ry, för henne var helt nya utmaningar.

Lunds simhall är relativt ny men likafullt bland de varmaste tävlingsarenorna. En absolut fullsatt hall gör att det blir väldigt tröttande för både simmare och andra besökare. 

Förmiddagen gick också bäst med fem personliga rekord på sex starter. Både Julia och Thea simmade 200me, 100 br och 100 fr och som sagt pers på allt utom för Julia på 100fr där det fattades 4 hundradelar för att det skulle bli "full pott".

Under eftermiddagen var det litet tröttare simmare. Thea gjorde debut på 400 fr och inte bara vann sitt heat överlägset utan lämnade ett gäng simmare bakom sig i resultatlistan.

Hon stod över en gren och körde sedan 100ry för första gången och på samma vis som 400 fr. Full gas och ett fint lopp som placerade henne en bra bit upp i resultstlistan. Julia som var riktigt trött på eftermiddagen simmade sina tre lopp efter dagens förmåga vilken oftast är hög men några pers blev det inte denna eftermiddag. Men den höga kapacitet som Julia ändå har gav henne en fjärdeplats på 400 fr.  Julia tog också en sjätteplats på inledningsgrenen 200 me. Sammanlagt blev det två pallplatser och ett gäng pers. Det kan gott sägas att konkurrensen i i Lund var betydligt tuffare än i Osby. Men det är klart att våra simmare som är så bra ska tävla mot de som är minst lika bra och till viss del, än så länge, litet bättre Och det gjorde både Julia och Thea med den äran!

Mycket bra!

// anders 

Skribent: Katja
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Kiviks SK - Simidrott
Andreas Hansson, Mellby stora väg 20
27735 Kivik

Kontakt:
Tel: 0414414140
E-post: kivikssimklubb@gmail...

Se all info