Hoppa till sidans innehåll

YGP Korsvirekssim 2019

02 MAJ 2019 11:34
Årets upplaga av Korsvirkessim blev en av flera orsaker en tuffare tävling än tidigare. Möjligheten att få träna på att simma försök, semifinal och final på alla 50-sträckor var bra.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2019 11:34

Bra var också att låta vissa grenar gå i direktfinal på fm-passet.
Men, tyvärr fungerade omstruktureringen av programmet inte så bra vilket resulterade i att grenordningen, förutom att den hela tiden avvek från den som presenterades på live-timing till vilken vi tränare hela tiden hävisades till, blev nästan omöjlig att förstå. De förvirrade omändringarna ledde också till att simmare under finalpassen kunde få simma flera grenar i följd utan annan möjlighet till återhämtning än den tid en prisceremoni tog. Det blev mer av ett tufft träningspass än tävling, utom för VIP- simmarna för vilka det hela var anpassat. Men inte heller det lyckades fullt ut.
Allt nog. Vi var duktiga. Många fina prestationer, personliga rekord och pallplaceringar med medaljer i alla valörer. Upplägget med försök, semifinal och final klarade kiviksimmarna bra och presterade som allra bäst i finalerna. Lagkapperna genomfördes på alldeles utmärkt sätt och resulterade i ett silver i frisimslagkappen och en sjätteplats i medleylagkappen. För Elina och Anton som tävlade i klassen 15 oy var det riktigt tufft att simma mot upp till tre år äldre simmare, men det hindrade dem inte till bra simningar och nya personliga rekord.
Bra jobbat av samtliga simmare.
// anders

Skribent: Katja

Postadress:
Kiviks SK - Simidrott
Andreas Hansson, Mellby stora väg 20
27735 Kivik

Kontakt:
Tel: 0414414140
E-post: kivikssimklubb@gmail...

Se all info