Hoppa till sidans innehåll

Malmsten Swim Open 2019

17 APR 2019 08:05
På torsdagen, direkt efter att Olivia och Oscar gjort Nationellt Prov begav de sig tillsammans med Julia och Thea av mot Stockholm, anförda av Katja och Staffan, tillika chaufför, för att tävla i Sveriges stora satsning Swim Open som i år skulle geno
  • Skapad: 17 APR 2019 08:05

Kiviksimmarna fick stå ut med att trängas med många internationellt mycket framstående simmare, däribland Sveriges i särklass bästa simmare Sarah Sjöström, för kämpa om ära och framgång och, för några få även prispengar.
Det är en mäktig inramning med alla dessa stjärnor på plats som både inspirerar och ställer krav på simmaren. Tuffa kvaltider för kvalificering till olika landslag satte också lite extra press på simmarna att prestera.
För Olivia var Swim Open enda möjligheten att kvala till JEM i Kazaan i sommar. För Oscar, Thea och Julia var Swim Open en av flera möjligheter att försöka ta en plats i Ungdomslandslaget för att få simma NUM.
Våra simmare gjorde många bra simningar, men orutin att tävla i lång bassäng märktes klart. Det blev inget kval till JEM och det krävs lite mer på kommande tävlingar för att slåss om platser till NUM, men det blev ändå flera personliga rekord och ett par kval till SUMSIM i Norrköping i sommar.
Vi bodde bekvämt på Clarion några hundra meter från badet och maten var som vanligt bra även om det vi faktiskt blev serverade aldrig överensstämde med menyn.
Efter en god lunch på måndagen, som (som vanligt) till skillnad av vad som angivits på menyn, i stället blev Theas favvo, Spaghetti och köttfärssås, blev vi alla, väl hemkörda av Staffan och var vid tjugoettiden måndag kväll åter på skånsk mark och nära en efterlängtad egen säng.

// anders

Skribent: Katja

Postadress:
Kiviks SK - Simidrott
Andreas Hansson, Mellby stora väg 20
27735 Kivik

Kontakt:
Tel: 0414414140
E-post: This is a mailto link

Se all info