Hoppa till sidans innehåll

Citadellsim Landskrona

26 JUN 2017 08:22
Citadellsim i Landskrona 10-11.6 bjöd förutom på fina simningar också på väder av skiftande slag, regn, blåst men också riktigt soligt och värme.
  • Uppdaterad: 18 JUL 2017 09:20

För KSK kämpade på lördagen Elin, Julia, Olivia och Oscar. Ännu lite ovana vid lång bana lyckades alla simma på eller nära sina pers i kort bana. Och det är bra! 

Olivia som redan är SUMSIMklar på alla frisimsdistanser, utom 1500, som vi valt bort, inledde med att förbättra sin tid på 800 och lade dessutom beslag på silvermedaljen. Därefter simmade Oscar 100 fr. Det var Oscars första tävlingsstart i år i lång bana. En premiär som inte bara gav ett nytt pers i lång bana utan som också var en bättre tid en kortbanaperset.  Oscar simmade senare även 200 ry med en liten förhoppning om att klara kval till SUMSIM i sommar. Litet strul i simningen under tredje längden grusade dock kvaldrömmen, men tiden blev ändå väldigt bra. Bara ett par sekunder över det personliga rekordet i 25a och en sjätte plats.

KSKs övriga två simmare på plats under lördagen, Elin och Julia avverkade först 100 bröstsim, för första gången i lång bana, vilket av naturliga skäl gav dem båda personliga rekord på distansen och sedan avslutade de tillsammans med Olivia första passet med att simma 50 fritt. Julia prickade sin kortbanetid medan Elin var litet över och Olivia, som simmade några hundradelar över det nyligen på DM satta perset, tog den lite förhatliga fjärdeplatsen.

Efter förmiddagspasset tackade Elin för sig medan Olivia och Julia hade två tuffa jobb framför sig, 200 medley och kort därefter 200 fritt.  Oscar skulle simma 100 ryggsim och eftermiddagens (19.30 !) sista gren, 50 fritt.

Båda töserna gjorde utmärkt ifrån sig. Julia simmade bara något över sin tid i kort bana på båda distanserna. Olivia kvalade in till SUMSIM på 200 medley och förbättrade sitt på DM satta pers på 200 frisim. Tiden räckte till en tredjeplats. Oscar tog en åttondeplats i ryggsimmet med en jättefin tid, bara ynka tre tiondelar över sumsimkval och avslutade dagens tävlande med ett fint pers på 50 fritt.

Alla var jättetrötta efter en lång och på eftermiddagen riktigt varm dag. Alltså, hem och samla nya krafter.

Under söndagen anslöt Max medan Julia stannade hemma. Olivia ville jaga nya medaljer och var nära att lyckas. Det blev fjärdeplaceringar på både förmiddagens 400 frisim och eftermiddagens 100 frisim där Olivia ändå putsade det personliga rekordet med en dryg halvsekund. Max som från början inte kommit med på 200 frisim fick efter en sen strykning möjligheten att ändå starta. Tyvärr var informationen otydlig vad gällde vilket heat Max skulle simma i och då det inte heller

kom någon hjälp från tävlingsledningen missade Max starten. Inte roligt alls. Oscar kom dock iväg på 200 frisim enligt plan och fixade en helt okej simning. Max skulle senare simma 100 fjäril vilket han också gjorde, men debaclet och besvikelsen över 200 frisim hade nog satt sig i Max huvud och fjärilsimningen blev lite därefter.

Ändå sammantaget, återigen många fina simningar av ett härligt gäng, trots att vi bara tränat i lång bassäng ett par gånger.

//anders

Skribent: Katja

Postadress:
Kiviks SK - Simidrott
Andreas Hansson, Mellby stora väg 20
27735 Kivik

Kontakt:
Tel: 0414414140
E-post: This is a mailto link

Se all info