Hoppa till sidans innehåll

Arena Sprint Meet

14 FEB 2018 14:19
Kiviksimmarnas första tävling för året i lång (50 m) bana simmades i Burlöv 3-4 februari.
  • Skapad: 14 FEB 2018 14:19

Föreningens färger försvarade med den äran av Olivia, Julia, Thea, Max och Rasmus, som i sin enda start, 50 fr, olyckligt dök i med simglasögonen i pannan. Han kom ändå hedervärt i mål. 

En överfull simhall resulterade i att söndagens försökstävlingar, av säkerhetsskäl, måste genomföras utan publik. Finalpasset tilläts dock simmas med en publik om max 200 personer. 

Kiviksimmarnas första insatser i lång bana sedan ett halvår gick väldigt bra och de personliga rekorden raderades på löpande band. Tävlingen simmades med försök på förmiddagen och finaler på eftermiddagen och trots dubbla åldersklasser tog kiviksimmarna flera (Olivia 4, Julia 3, Thea 1) finalplatser. 

Alla simmade bra, men Theas simning på 100 fr var kanske den bästa prestationen. Thea kom till tävlingen med ett personligt rekord på 1.07,17.  I försöken simmade hon på 1.04, 68 och trodde att hon klarat kvalet till DM, men så var det tyvärr inte. Hon gick däremot till final som sjua. I en mäktig urladdning i finalen på bana 1 pressade Thea tiden till 1.03, 19 och simmade upp sig till en fjärdeplats. Den tiden är bättre än hennes pers i kort bana och dessutom kval till både DM och SUMSIM! 

Medaljskörden denna gång inskränkte sig till två stycken, Oliva brons på 200 fr och Julia också brons på 50 fj.

Max, som vi tyvärr inte så ofta får se i tävlingssammanhang, gladde oss denna gång med flera fina simningar och visade åter att han har en slumrande potential. Skulle den björnen väckas så.....Oscar var anmäld men tyvärr sjuk även denna tävling.

// anders 

Skribent: Katja

Postadress:
Kiviks SK - Simidrott
Andreas Hansson, Mellby stora väg 20
27735 Kivik

Kontakt:
Tel: 0414414140
E-post: kivikssimklubb@gmail...

Se all info