SUM-SIM Region Skåne södra

14 NOV 2018 13:10
Höstens stora delmål, regionsfinalerna i SUMSIM för att försöka kvalificera sig till rikskfinalerna, i år i Stockholm, simmades i helgen samtidigt på sju orter i landet.
  • Skapad: 14 NOV 2018 13:10

Kiviks Simklubb kämpade i Ystad Arena om de åtråvärda finalplatserna. Och lyckades väl får man väl säga. Under klubbens första höstsäsong fick vi med en representant, Olivia, som kvalificerade sig och fick simma final på 400 fr i Jönköping. Hösten därpå, 2017, hade klubben två simmare på plats i Eskilstuna, Thea och Olivia och nu hösten 2018 har truppen till Stockholm utökats till tre simmare som alla simmar minst två distanser. Julia, Olivia och Thea! Strålande!

Utan att kvalificera sig till final gjorde Max tre superfina lopp på 100 och 200 fr samt 100 fj, som alla slutade med nya pers! Oscar blev tyvärr tvungen att kasta in handduken. Först en krånglande axel och sedan en förkylning satte stopp för Oscar, tyvärr.

Men vi gläder oss, gratulerar och önskar finalisterna stort lycka till i Eriksdalsbadet 14-16 December!