DM/JDM Skåne Blekinge 2018

08 JUN 2018 08:14
För fjärde året i följd simmades de Skånska Mästerskapen i Tobisviksbadet, Simrishamn. För klubbens simmare och föräldrar är det en sällsynt ynnest att ha lite ett lite mer bekvämt resavstånd.
  • Skapad: 08 JUN 2018 08:14

I det minst sagt varma vädret kämpade inte bara simmare utan även funtionärer och andra som gjorde tävlingen till mycket lyckad tillställning. Det var inte utan att man blev lite avundsjuk på de som fick hoppa i bassängen och svalka (?) sig lite.

Vid förra årets DM hade Kiviks Simklubb en deltagare, Olivia Hansson. I årets upplaga fick hon sällskap av fyra klubbkompisar. Kivik hade fyra simmare, Julia, Olivia, Thea och Oscar, som kvalat in individuellt plus Elin som medverkade i alla tre lagkapperna.

Olivia tog en andraplats (1500 fr) och en tredjeplats (800fr) vilket gav henne medaljer eftersom hon blev tvåa och trea i både junior- och seniorklassen. Fina simningar också i lagkapperna. Thea förbättrade sin tid till under 1.03 på 100fr. En distans hon redan var inkvalad till SUMSIM på men nu alltså stärkte sin position. Julia och Oscar kvalade in till SUMSIM på 100fj resp. 200ry. Det innebär att Kiviks Simklubb har fyra individuellt startande simmare och dessutom lag på årets SUMSIM i Malmö i slutet av Juni.