DM/JDM 2018 Kristianstad

09 OKT 2018 09:16
Så har då Kiviks Simklubb deltagit i sitt första distriktsmästerskap inomhus i kort bassäng.
  • Skapad: 09 OKT 2018 09:16

Ett mästerskap som genomfördes i en nästan syrefri och tropiskt varmfuktig simhall.

Man ska hålla i minnet att i juniorklassen på DM deltar simmare som blir 20 år i år, alltså betydligt äldre än våra "verkliga juniorer" och lagkapperna simmas i bara en klass.

Trots dålig miljö (lika för alla dock) lyckades Kiviks fyra inkvalade simmare och lag, i fyra discipliner, bra.

Nedan några "High Lights".

Lördag fm:
Laget i den inledande lagkappen på 4×50 me avancerade från 25te till 20nde plats och putsade anmälningstiden med en halv sekund. Olivia klättrade från 20 plats i startlistan till 7nde i resultatlistan och pers på 100 fj.

Lördag em:
Julia inledde med att persa på 200 me.

Olivia tog brons på 800 fr och satte nytt pers liksom Thea.

Laget på 4×100 fr förbättrade sin tid och placering med en tid under4.10 (4.09,98).

På grund av (alldeles) för många deltagare beslutades att tävlingen söndag fm skulle börja 1 timme tidigare.

Eftersom lördagkvällen drog ut så blev det lite dåligt med vilan, men det blev ändå tre personliga rekord och en medalj på fm-passet. Thea förbättrade sitt kortbanepers på 100 fr, Olivia förbättrade sitt pers på 1500 fr vilket räckte till ett nytt brons och Julia tog sig under 1.11 på 100 me.

Söndag em inleddes med 4×50 fr där Elin på sistasträckan gjorde sitt livs snabbaste 50fr (28,48) och höll en vilt jagande Tilde (Sjöbo) bakom sig och simmade hem heatet. Jättebra! Olivia hade på sin sträcka i samma lagkapp, tredje bästa tid (27,06) av samtliga deltagare, junior som senior. Direkt efter lagkappen gav sig Julia iväg på sitt livs första 200 fj. En uppgift hon trots viss rädsla genomförde alldeles utmärkt, men det visste vi att hon skulle. Olivia klämde till med ett pers på 50 fj innan Oscar avslutade de individuella simningarna med en storartad kämpainsats på 200 ry som belönades med nytt pers med ett par sekunder. Sista gren för KSK var 4×100 me som inte riktigt höll samma klass som de tidigare lagkapperna men rymde en vass avslutning av Thea som avverkade frisimmet på 1.01,62 vilket är en halv sekund under hennes på förmiddagen nysatta pers! Tjusigt!

//anders