Swim Open Stockholm

14 APR 2018 14:44
Det svenska simåret 2018 största tilldragelse på hemmaplan är utan tvekan Swim Open i Stockholm första torsdag - söndag i April.
  • Uppdaterad: 14 APR 2018 14:46

I år hade tävlingen drygt 1000 deltagare från 25 nationer. Många simmare av högsta internationell klass och vi fick också se flera världsårsbästa- och svenska rekordsimningar.

Kiviks Simklubb representerades av Olivia som hade målsättningen att försöka ta en plats i det ungdomslandslag som ska representera Sverige vid NUM, Nordiska Ungdomsmästerskapen i Riga, Litauen ett par veckor efter SUMSIM. Swim Open, hade simförbundet bestämt, var det enda uttagningstillfället så mycket stod på spel. Vi fokuserade på frisim. I första hand 400 och 800 men även 100 och 200. Dessutom simmade Olivia 100 fj och 200 me. Första start gällde 200 fr där Olivia tog en andraplats på nytt personligt rekord. Ett skönt besked om att formen var god vilket gav ökat självförtroende inför de kommande loppen. Andra tävlingsdagen simmade Olivia 100 fj. Mest för att "hålla tävlingsfokus". På lördagen var det så dags för den första av huvuduppgifterna, 400 fr. Det blev nytt personligt rekord och Olivia var snabbast av alla svenska 03or och hade den sjätte bästa tiden av samtliga svenska deltagare! På söndagen stod först 100 fr på programmet och ett par timmar senare 800 fr.

Det blev fina personliga rekord på båda distanserna och en lite överraskande tredjeplats på 100 fr. På 800 blev det en tajt simning där Olivia disponerade krafterna bra och simmade andra halvan av loppet snabbare än första, och dessutom snabbare än någon annan, vilket räckte till en andraplats, endast några tiondelar efter vinnaren.

Med sina fina simningar och placeringarna, 2 (200fr), 1 (400fr), 3 (100 fr) och 2 (800fr) imponerade Olivia på många och förbättrade utan tvekan sina möjligheter att bli uttagen.

Vi kände oss också efter tävlingarna förhoppningsfulla men måste vänta några dagar på besked. Det kom på onsdagen och Olivia blev uttagen till ungdomslandslaget. Super å stort grattis till den prestationen!