SUM SIM Region 2017

16 NOV 2017 12:16
Regionsfinalerna är en jättetävling som samlar alla de bästa simmarna i landet för att göra upp om de åtråvärda finalplatserna.
  • Skapad: 16 NOV 2017 12:16

I varje av de 6 regionerna är det 32 simmare i varje gren som får möjligheten att kämpa för att bli en av de 16 i landet som möts i final. I vår region, Skåne/Blekinge, är det särskilt tufft redan att få delta regionalt. De flesta får det inte. Och väl där är det sannerligen inte någon lätt uppgift att ta sig vidare.

Kiviks Simklubb deltog med 6 simmare i helgens tävlingar, Julia, Olivia, Thea, Max och Oscar samt Elin som deltog i båda lagkapperna.

Det blir mycket nerver vid en tävling som är så "avgörande" i den bemärkelsen att man har bara en chans att gå vidare, och det är nu.

Två simmare, Olivia och Thea tog sig vidare till riksfinal i Eskilstuna. Olivia på 200 och 800 fr. Thea vidare på 400 fr. Väldigt bra gjort. Men även av de som inte tog sig vidare gjordes många superfina prestationer som i flera fall var väldigt nära att räcka till final.

Föreningen deltog i två lagkapper på flicksidan som också gjorde bra ifrån sig. Frisimslaget hade "på pappret" goda möjligheter att ta sig vidare men här tog nerverna över och det blev till slut bara nära. Vi tar det nästa gång!

Bra kämpat alla!

Tittar man lite i backspegeln kan man konstatera att alla i gruppen förbättrat sig avsevärt och alla har också klättrat rejält på Octo. Det ser lovande ut för framtiden, som ju oftast är mycket närmare än man känner och tror. Alltså, snart är sommaren här och dags för SUMSIM i lång bana. Då.....!